Uvjeti korištenja

1.

Uvjeti korištenja se primjenjuju na sve korisnike Roditeljski.info stranice i njenih servisa. Pretpostavlja se da ste korištenjem ovih stranica, ili bilo kojeg njihovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim sadržajem Uvjeta korištenja te da ste ih u potpunosti razumjeli i prihvatili.

2.

Ova internetska stranica pokriva veliki raspon tema, od informativnih sadržaja općeg karaktera do specifičnih tekstova iz područja zakonodavstva, odgoja djece, medicine i zaštite zdravlja. Niti jedan dio Roditeljski.info stranice ne može se shvatiti kao zamjena za stručnost, vještinu ili znanje na tim područjima. Roditeljski.info će se truditi da informacije koje objavljuje budu što točnije i preciznije, no ne jamči njihovu točnost ili cjelovitost.

3.

Roditeljski.info isključuje svoju odgovornost za svaku izravnu i/ili neizravnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove stranice kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ove web stranice.

4.

Roditeljski.info polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Prenošenje naših sadržaja dopuštamo isključivo neprofitnim medijima u razumnoj mjeri, uz obavezno navođenje izvora i linka na originalan sadržaj te uz odobrenje Roditeljski.info uredništva. Svim medijima u potpunosti odobravamo objavu sažetaka (do 80 riječi) naših tekstova uz obavezno navođenje izvora i linka na izvorni tekst. Ukoliko smatrate da je Roditeljski.info povrijedio vaša autorska prava, molimo da nas o tome što prije obavijestite kako bismo ispravili grešku.

5.

Roditeljski.info poštuje privatnost posjetitelja stranice i može prikupljati podatke o njihovom identitetu, kao što su ime, adresa, broj telefona ili e-mail adresa samo kad su ustupljeni dobrovoljno. Te podatke ćemo koristiti kako bismo udovoljili vašim zahtjevima za informacijama i ponekad ćemo ih koristiti kako bismo stupili u kontakt s vama. Vaše podatke nećemo prenositi bilo kojoj trećoj strani bez vašeg odobrenja.

6.

Korisnicima Roditeljski.info servisa je najstrože zabranjena objava tekstova koji šire i potiču mržnju, netoleranciju i diskriminaciju na osnovi rase, nacije, vjere, spola ili seksualnog identiteta. Nije dopušteno objava lažnih informacija, lažno predstavljanje, objava kleveta, prijetnji, zastrašivanja te bilo kakvih tekstova koji krše zakone Republike Hrvatske. Zabranjeno je iznošenje privatnih podataka korisnika ili trećih osoba, osim ako se ne radi o općepoznatim podacima javnih osoba.

7.

Komercijalno oglašavanje na forumu je dopušteno isključivo uz suglasnost administratora.

8.

Roditeljski.info zadržava pravo brisanja, mijenjanja i premještanja sadržaja koji nisu u skladu s Uvjetima korištenja i Pravilima lijepog ponašanja na forumu.

9.

Roditeljski.info zadržava pravo uskrate bilo kojeg dijela foruma ili  komentiranja članaka osobama koje se ne pridržavaju Uvjeta korištenja i Pravila lijepog ponašanja na forumu, i to bez prethodne najave i objašnjenja.

10.

Roditeljski.info neće na zahtjev korisnika brisati objavljene sadržaje i kreirane korisničke račune.

11.

Roditeljski.info štiti tajnost podataka svojih korisnika, ali ne može i neće biti odgovoran ukoliko uslijed hakerskog napada ti podaci postanu dostupni i drugim osobama. Također će korisničke podatke ustupiti isključivo ovlaštenim osobama u svrhu istrage, pokretanja ili vođenja sudskih ili drugih postupaka.

12.

Sve poruke objavljene na forumu ili u komentarima članaka predstavljaju mišljenje njihovih autora, a Roditeljski.info se ne može smatrati odgovornim za njihov sadržaj kao ni za eventualne štete proistekle iz korištenja tog sadržaja.

14.

Roditeljski.info zadržava pravo reproduciranja i korištenja sadržaja objavljenih na forumu ili u komentarima članaka bez naknade i prema vlastitim potrebama.

15.

Roditeljski.info zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran ni za kakve posljedice koje mogu proizaći kao posljedica takvih promjena. Promjene stupaju na snagu trenutkom njihovog objavljivanja na ovim stranicama.

Uredništvo

Pravila komentiranja članaka

 1. Komentirajte navode i informacije, a ne osobu koja ih iznosi
 2. Argumentirajte svoj stav po mogućnosti vjerodostojnim, lako provjerljivim i javnosti dostupnim podacima.
 3. Vidi “Pravila lijepog ponašanja na forumu” pod točka 1, 2, 4, 6.

 

Pravila lijepog ponašanja na forumu

1. Komunikacija

 1. Forum je mjesto druženja, razmjena mišljenja i informacija. Uvažavajte pravo na mišljenje drugih korisnika. U slučaju neslaganja osporavajte mišljenje, a ne osobu.
 2. Zadržite komunikaciju u okvirima pristojnosti i izbjegavajte zlonamjerne komentare. Vodite računa da svi korisnici nemaju iste životne stilove, obrazovanje ili smisao za humor te da ono što je zabavno vama, može povrijediti drugu osobu.

2. Nazivanje i otvaranje tema

 1. Proučite strukturu foruma. Budite sigurni da otvarate raspravu u pravom dijelu foruma.
 2. Upotrijebite tražilicu. Provjerite postoji li već rasprava koju želite pokrenuti.
 3. Naslov teme mora biti deskriptivan i nedvojbeno upućivati na njen sadržaj.

3. Pisanje poruka

 1. Poruka mora biti smislena, što jasnija i jednoznačna. Izbjegavajte nesporazume i koristite nenasilan jezik.
 2. Pažljivo pišite poruke, a prije objave još jednom provjerite napisano. Budite sigurni da ste se precizno izrazili i argumentirali svoj stav.
 3. Pročitajte cijelu raspravu i izbjegavajte ponavljanje već iznesenih informacija.
 4. Poštujte zadanu temu i ne odstupajte od nje.
 5. Ne koristite isključivo velika slova. VELIKA SLOVA IZGLEDAJU KAO DA VIČETE.
 6. Ograničite upotrebu emotikona (smajlića) na razumnu mjeru i nikad ne pište poruke koji se sastoje isključivo od njih.
 7. Dugi i beskonačni nizovi znakova nisu poželjni. Primjeri: hmmmmmmmmmmmm, mmmmmmmmmmmmm, kisssssssssssssss…
 8. Poštujte autorska prava.
 9. Ukoliko prenosite podatke iz drugih medija, obavezno navedite izvor.

4. Uređivanje poruka

 1. Uređivanje i izmjena poruka su dopušteni u razumnom vremenskom roku nakon kojeg će ih sustav automatizmom zaključati.
 2. Nije dopušteno brisati sadržaj i mijenjati smisao poruka na koje je već netko odgovorio. Na taj način obezvrjeđujete trud ostalih korisnika.

5. Citiranje

 1. Citiranje poruke koja se nalazi odmah iznad vaše nije poželjno.
 2. Kod odgovora, citirajte poruku na koju odgovarate samo ako to pridonosi lakšem praćenju teme.
 3. Citirajte samo dijelove poruke koje osporavate ili se na njih nadovezujete.

6. Privatni razgovori

 1. Privatnih razgovori na javnom dijelu foruma nisu poželjni. Za njih koristite privatne poruke ili e-mail.